22 Nisan 2010 Perşembe

Yaşanmış Bir Günden İnsan Manzaraları - 3

Her sene o günlerde Paris'in, Londra'nın, New York'un bir bölümünde bir koşuşturmacadır yaşanırdı. Dünya modasına yön veren o ünlü atölyeler, şimdi de gelecek 'Bahar/Yaz' modasının son rötuşlarını yapmaktaydılar. Ardısıra, bir dizi defileler oldu; defileler bütün dünyada gazete ve dergilere aksetti; dünyanın dört bir yanında onbinlerce, belki milyonlarca giyim firması, kumaşları yeni modaya göre kesip biçmeye başladılar.

'Ünlü modacı'nın keyfine diyecek yoktu. Bu sene dünya onun istediği gibi giyinecekti. Yeni modelleri çok beğenilmişti. Herkes, o nasıl istemişse öyle görünmeye çalışacaktı bu yıl. Milyonlarca insan, onun hayaline ulaşmanın özlemini çekecekti. O keyiflenmesin de, kendisi alamadığı halde arkadaşında gördüğü için yeni moda takıma iç geçiren liseli Erdal mı keyiflensindi?

Ama bir Amerikan dergisinde ünlü modacının çizgilerinin bütün dünya sokaklarında boy attığı günlerde, şaşırtıcı bir haber yer aldı:

"HASTANEYE KALDIRILDI - Modacı Calvin Klein, 46; aşırı alkol ve uyuşturucu kullanımı yüzünden üç hafta önce Hazelden Kliniğine ..."

Hiç yorum yok: